Koning opent nieuw Erasmus MC

Op 6 september vond de feestelijke opening plaats van het nieuwe Erasmus MC

Koning Willem-Alexander heeft op donderdag 6 september jl. het nieuwe Erasmus MC officieel geopend. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het plein voor het ziekenhuis gaven verschillende medewerkers een presentatie over hun vak. Elke presentatie werd gevat in een groot driedimensionaal woord dat rechtop werd gezet, langs de gevel afdaalde of plots verscheen. Zo verrezen de woorden Licht, Groen, Persoonlijk, Samen en Toewijding rondom het podium. Woorden die de essentie van het nieuwe ziekenhuis weergeven.

OPEN

Als formele openingshandeling voegde de koning de letter O toe aan drie op het podium staande letters waardoor het woord Open te lezen was. De officiële opening werd afgesloten met een rondleiding door het nieuwe ziekenhuis, waar partner architect Willemineke Hammer een toelichting mocht geven op het ontwerp en de bouw.

20 jaar ontwerpen, plannen en bouwen

De feestelijke opening markeert bijna 20 jaar ontwerpen, plannen en bouwen aan hét universitair medisch centrum van de 21e eeuw, waar architectuur, interieur en landschap een nieuwe standaard definiëren voor het begrip Healing Environment. Het Erasmus MC is op alle vlakken een echt gezond gebouw voor patiënt, bezoeker, medewerker en student.

Sinds mei 2018 staat hier in het hart van Rotterdam hét universitair medisch centrum van de 21e eeuw. Innovatief, duurzaam en ingericht volgens de voorwaarden van een healing environment.

Met veel daglicht, groen en een warme inrichting, gericht op het verminderen van stress bij een ziekenhuisbezoek

Ernst Kuipers, Voorzitter Raad van Bestuur Erasmus MC

 

Erasmus MC in de media

De opening is voor verschillende media aanleiding om het nieuwe complex groots in het zonnetje te zetten. Zo waren EGM en het Erasmus MC te gast bij BNR nieuwsradio en publiceerde het AD over de architectuur en de rol van het medisch centrum in het hart van Rotterdam. Architectuur-recensent Kirsten Hannema kopte in de Volkskrant ‘Ziekenparadijs: van ziekenhuis naar beterhuis’ en bekroonde de architectuur met 4 van de maximaal 5 sterren. Ook verschijnen er in de Architect en PI - project & interieur lijvige reportages en mooie beelden over het nieuwe Erasmus MC.

Nominatie Daylight Award

Last but not least ontving het Erasmus MC deze week een nominatie voor de Dutch Daylight Award, een tweejaarlijkse kwaliteitsprijs voor gebouwen met bijzondere daglichtkwaliteiten. Wie van de genomineerden uiteindelijk de prijs in ontvangst mag nemen, wordt op 4 oktober bekend gemaakt.

 

 

2018.09.07