Studie Innovatief hospitality-concept

Studie voor verzamelgebouw (The Accelerator) voor Life Sciences R&D-bedrijven

Accelereren en excelleren in een snel veranderende markt

The Accelerator biedt naast een prettige werkomgeving ook een innovatief hospitality-concept dat ontzorgt.

1 / 5

2 / 5

3 / 5

4 / 5

5 / 5

X

The Accelerator is een visie voor een verzamelgebouw voor innovatieve bedrijven in de farmaceutische en biotechnologische industrie. De focus binnen het gebouw ligt op het met elkaar in contact brengen van de verschillende gebruikers door persoonlijk contact en het delen van kennis en informatie. Het is een verzamelplaats van activiteiten met hoogwaardige gedeelde voorzieningen, zoals het restaurant, de koffiebar met barista, het auditorium en het vergadercentrum. Het representatieve totaalconcept van hospitality ontzorgt de gebruikers en voegt een extra dimensie toe aan de primaire processen binnen het gebouw.

Ontwerpen van binnen naar buiten

Het gebouw is opgezet met gevoel voor schaal en grootte. In essentie is The Accelerator een gebouw voor research & development en faciliteert vrijheid van denken. The Accelerator kent drie hoofdfuncties: laboratoria, kantoren en representatieve ruimtes. Het gebouw is van binnen naar buiten ontworpen met als startpunt de werkconcepten voor laboratoria en kantoren. Vandaaruit is de gebouwstructuur verder ontwikkeld. De werkgebieden hebben een beheersbare omvang, waardoor er efficiënte, aaneengesloten indelingen gemaakt kunnen worden, al naar gelang de ruimtebehoefte: van gesloten ruimtes voor concentratie en het verwerken van vertrouwelijke informatie naar open, gedeelde ruimtes voor ontspanning en ontmoeting. 

 

Het atrium, dat vanaf de entree tot aan de executive lounge bovenin het gebouw loopt, vormt de verbinding tussen de werkgebieden en gemeenschappelijke ruimtes. Elke organisatie heeft een eigen voordeur aan het atrium, direct gekoppeld aan de hoofdentree. De werkvloeren zijn altijd op het atrium georiënteerd met zicht op de omgeving, waardoor altijd duidelijk is waar men zich in het gebouw bevindt. Aan het atrium bieden balkons inspirerende ontmoetingsplekken, verbonden door uitnodigende trappartijen. Zo worden verkeersgebieden verblijfsruimtes. Juist op deze plekken ontstaat ruimte voor informele, spontane ontmoetingen die bijdragen aan de primaire werkprocessen binnen The Accelerator.


Hoogwaardig en innovatief hospitality-concept

Kenmerkend voor The Accelerator is het hoge voorzieningenniveau. Het hospitality-concept ontzorgt, is representatief voor de cultuur van de verschillende organisaties en biedt gebruikers een aantrekkelijke werkomgeving.

 

Alle voorzieningen zijn samengebracht in een speciale app, waarmee bijvoorbeeld vergaderruimtes geboekt kunnen worden en reserveringen voor het restaurant kunnen worden gemaakt, maar ook het bestellen van een taxi of drycleaning of een beroep doen op facilitaire ondersteuning als officemanager, beveiliging of huismeester kan plaatsvinden via deze app.
 

Duurzaamheid

Het ontwerp zet in op een BREEAM excellent score. Daarnaast is als ontwerprichting WELL Gold aangehouden. Een eerste quick scan van de toegepaste duurzame maatregelen resulteert in een score van 77%. Aspecten die hieraan bijdragen zijn onder meer de compacte gebouwvorm die energieverlies minimaliseert, het efficiënte gevelconcept met optimale balans van maximale lichttoetreding, voldoende zonwerendheid en voorkoming van warmteverlies, de warmte-koude opslag (WKO) en de monitoring van het beheer. Het volgen van de prestatie van het gebouw gaat via een digitaal dashboard.

 

Conceptontwikkeling en samenwerking

Het concept van The Accelerator is ontwikkeld in nauwe samenwerking met a.s.r. real estate, Dura Vermeer Vastgoed BV, Dura Vermeer Bouw Midden West BV, Deerns Nederland BV, DGMR, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs BV, Alba Concepts en Enbiun.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op!