Het Anna Paviljoen is met 3000 bevallingen per jaar één van de grootste moeder- en kindcentra van Nederland. Hier zijn de afdeling Verloskunde, Neonatologie en Kindergeneeskunde volledig geïntegreerd en blijven moeder en kind bij elkaar.
Moeder en kind gedurende het hele zorgproces bij elkaar, dat was het uitgangspunt bij het ontwerp dat EGM in samenwerking met OTH architecten heeft gemaakt. Het gezin bij elkaar houden bevordert de hechting tussen ouders en kind en het herstel van de moeder na de bevalling.
Bestaande Neonathologie Verloskunde en kindergeneeskunde op 2e verdieping zijn gefaseerd uitgebreid en intern verbouwd tot het nieuwe Anna Paviljoen op de 2e verdieping.
Het Anna Paviljoen bevat grote en kleine zorgsuites, neosuites en dagbehandelingskamers. De suites zijn ruim, licht en van alle gemakken voorzien. Alle suites hebben een koelkast en een badkamer, maar ook een logeerbed zodat de partner kan overnachten. Frisse, heldere kleuren zorgen voor een warme en professionele uitstraling. De gemeenschappelijke ruimtes hebben dezelfde uitstraling en kleurgebruik. Hier bevinden zich zitbanken, relaxbanken, zitnissen, maar ook overlegplekken, leesmeubels en zelfs een kinderbioscoop. Alles is erop gericht om te ontmoeten en patiënten, medewerkers en bezoekers zich thuis te laten voelen.
Tijdens de bouw van het Anna Paviljoen bleven de andere afdelingen operationeel. Een uitdaging voor de medewerkers en het bouwteam. Door 'going concern' te bouwen bleef de zorgverlening gewaarborgd.
EGM architecten had bij het ontwerp van het Anna Paviljoen een belangrijke ontwikkelende rol. Omdat vanaf het begin naar een volledige integratie van afdelingen werd gestreefd, heeft EGM we samen met de enthousiaste groep gebruikers een intensief ontwerptraject doorlopen. Daarbij zijn nieuwe ontwikkelingen op het gebied van verpleging, kraamzorg en veiligheid meegenomen. Daarin werd steeds meer de centrale visie helder: moeder en kind altijd bij elkaar.