Appartementen Spica Staete

Stijlvol landhuis met luxueuze levensloopbestendige appartementen

Centraal, rustiek, luxueus en levensloopbestendig wonen op landgoed Spica in Spijk

Horizontale lijnen, licht hellende daken met grote overstekken, bijzondere detaillering en het gebruik van duurzame materialen zorgen voor een stijlvolle uitstraling.

1 / 10

2 / 10

3 / 10

4 / 10

5 / 10

6 / 10

7 / 10

8 / 10

9 / 10

10 / 10

X

Appartementen Spica Staete

Naast golfbaan The Dutch in het Gelderse dorp Spijk ligt Landgoed Spica. Het fraai gelegen landgoed beslaat bijna elf hectare, is stijlvol ingericht en wordt gekenmerkt door een statige oprijlaan en een grote waterpartij. Te midden van de waterpartij ligt een eiland, waarop een exclusief wooncomplex is gerealiseerd: Spica Staete.

Spica Staete

Inspiratie voor het ontwerp van Spica Staete vormde het Robie House van architect Frank Lloyd Wright. Zijn stijl kenmerkt zich door horizontale lijnen in de opbouw, open plattegronden, en abstracte en kubistische vormen. De overstekende dakranden en balkons van Spica Staete geven het complex - samen met de omliggende begrenzingen van de terrassen en het voorterrein -  een horizontaliteit die mooi aansluit bij het uitgestrekte omliggende landschap.

 

Landhuis met luxueuze appartementen

Het landhuis bevat zes zeer luxueuze appartementen, zes gastenverblijven en een dienstwoning die gegroepeerd zijn rondom een centrale hal. In het zogenaamde ‘koetshuis’ zijn de ontspanningsruimten met onder andere een zwembad een fitnessruimte, een sauna en een hamam ondergebracht.

 

Alle appartementen hebben één of meerdere ruimte terrassen, die zo gunstig mogelijk op het uitzicht en de zon georiënteerd zijn. De terrassen zijn via grote openslaande deuren vanuit verschillende kamers toegankelijk.

 

Levensloopbestendig wonen

Elk appartement is geschakeld aan een gastenverblijf, dat als zelfstandige studio is ingericht. Appartement en gastenverblijf zijn gelijkvloers, ruim van opzet en voorzien van domotica, zodat deze ook levensloopbestendig gemaakt kunnen worden. Hierop zijn eenvoudig voorzieningen aan te sluiten voor eventueel benodigde zorg.

 

Natuurlijke materialen

De uitstraling van Spica Staete sluit fraai aan bij de omgeving door onder meer het gebruik van natuurlijke materialen. Gevels van baksteen aangevuld met beton en natuursteen en mooie houten kozijnen. De kap van het complex helt licht en is belegd met mooie leipannen.

 

Horizontale lijnen, licht hellende daken met grote overstekken, bijzondere detaillering en het gebruik van duurzame materialen zorgen voor een stijlvolle uitstraling. Authenticiteit, veiligheid, centraal gelegen in het groen en ruimte; het is het totaalpakket wat Landgoed Spica zo bijzonder maakt.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op!