Sunayna Bihari: Bouwkunde Hogeschool Rotterdam

'Door deze stage heb ik een goed beeld gekregen van hoe mijn leven eruit kan zien als ik mijn opleiding heb afgerond.'

In februari ben ik mijn meeloopstage, als onderdeel van mijn 3e leerjaar op de Hogeschool Rotterdam, gestart bij EGM. De stage was onderdeel van de opleiding bouwkunde. Gedurende mijn stage, die zes maanden duurde, heb ik praktijkervaring opgedaan als technisch ontwerper. In deze rol heb ik het ontwerp van de architect opgezet in Revit. Hoe groter het project, hoe meer mensen er mee bezig zijn. Daarom was het van belang om in contact te blijven met de architect en de projectleider voor bijkomende informatie.

Ik werkte altijd samen met een technisch ontwerper, hier kon ik altijd terecht voor vragen omtrent Revit. Door deze stage heb ik een goed beeld gekregen van hoe mijn leven eruit kan zien als ik mijn opleiding heb afgerond. Ik ben open-minded binnen gekomen omdat ik geen ervaring had in de bouwwereld en blij met wat ik heb ervaren. Ik wil na mijn opleiding doorstuderen met het doel om bij een architectenbureau te werken als architect.  

 

Ik heb tijdens mijn stage aan drie verschillende projecten mogen meewerken: van grote bouwprojecten tot een middelgroot bouwproject. De werkzaamheden die ik hierbij mocht uitvoeren waren variërend waardoor ik veel heb kunnen leren. Ik heb schetsen mogen maken van details en deze nagetekend in Revit, controle werkzaamheden uitgevoerd in Revit, impressie foto’s gemaakt en tekenwerk voor sloopvergunningen gevormd. Ik heb bij alle projecten het gevoel gehad dat ik een teamlid was. EGM heeft mij de kans gegeven om te groeien waarin ik niet goed was. Zo kwam ik binnen als stagiair met een basiskennis in Revit en heb ik die hier mogen uitbreiden. Ik kreeg voor elke opdracht eerst een kleine uitleg hoe ik mijn taak moest uitvoeren en waarom zoiets werd gedaan en ik had een cursus LinkedIn Learning gekregen waarbij ik video’s kon bestuderen en kon mee-oefenen. Ik kreeg hier ook de benodigde tijd voor. Naast Revit heb ik leren werken met Solibri en Lumion. Ik heb bij EGM onder begeleiding mijn skills kunnen ontwikkelen tot een hoger niveau. 

 

Door de maatregelen die waren genomen door het Corona-virus, moesten we vanuit huis werken. Dit had EGM snel opgepakt door VPN’s beschikbaar te stellen. Hierdoor kon ik thuis op een laptop inloggen en het scherm op kantoor overnemen. Ik mocht van EGM ook een scherm naar huis meenemen om zo beter te kunnen werken, met laptop én extra beeldscherm. Ondanks de fysieke afstand met de collega’s gingen de werkzaamheden door en kreeg ik in deze periode ook de benodigde begeleiding waardoor ik geen achterstand heb opgelopen. Alle collega’s waren makkelijk bereikbaar via MS Teams.  

 

EGM is een kantoor met veel kennis en een ideale stage-/werkplek. Ik heb hier veel kunnen leren en mezelf kunnen ontwikkelen. Een betere stage-ervaring had ik me niet kunnen voorstellen. Alle projecten waren in teamverband en ik heb nooit het gevoel gehad dat ik een stagiair was. Er werd geïnvesteerd in mij door de cursus, de 1 op 1 begeleiding en door constructieve feedback. De werkzaamheden waren uitdagend, maar ik had ten alle tijden goede begeleiding en vrijheid om vragen te stellen. De druk is niet hoog geweest, omdat collega’s bereid waren om even hun tijd te nemen om je iets uit te leggen. Je bent er immers om te leren.