'Van Perspectief naar 3D'

Expositie: De ontwikkeling van de architectuur tekening

Het ABC Architectuurcentrum Haarlem houdt op 14 juni tot en met 26 augustus een expositie over de ontwikkeling van de architectuurtekening. In deze expositie wordt een unieke kijk geboden op de evolutie van de ontwerptekening. Vanuit eerste ontwerpschetsen naar lijnperspectieven, van de eerste voorzichtige digitale tekeningen tot de hedendaagse compleet uitgewerkte 3D computermodellen. Ook de door EGM architecten ontworpen kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis maakt onderdeel uit van deze expositie.

Tijdens het debat over BIM, dat op donderdagmiddag 28 juni plaatsvindt zal EGM architecten de invloed van BIM op o.a. dit project toelichten. In deze tijd waarin gebouwen geheel digitaal, papierloos, kunnen worden ontworpen, is het interessant deze evolutie van de tekening te laten zien en de verschillende functies te belichten. De tentoonstelling toont een grote variatie aan ‘soorten’ tekeningen, uit verschillende jaren en van verscheidene architecten(bureaus).

Ons bijdrage

EGM architecten draagt bij aan deze expositie met het ontwerp voor de Kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Dit ontwerp is tot stand gekomen via authentieke handschetsen, kleimodellen en schuimmaquettes. Door het ontwerp in de computer in een BIM-model volledig tot op detailniveau uit te werken kon onder andere nauwkeurig worden nagegaan of het kerkorgel überhaupt zou passen. Ook kon de constructeur de complexe dakvorm via dit model toetsen en visualiseren. Bezoek de expositie en laad je verleiden om de tekening vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en ervaar ook hoe het is om achter een computerscherm virtueel door een gebouw te wandelen. Meer weten? Bezoek ook de website van ‘Van Perspectief naar 3D’