Opening nieuwe HAP bij IJsselland Ziekenhuis

Huisartsenpost versterkt patiƫntenzorg in modern en licht gebouw

De nieuwe huisartsenpost HAP Rijnmond is feestelijk geopend door de burgemeester van Capelle a/d IJssel, dhr. J.F. Koene. De officiƫle handeling werd verrichtop 4 juli 2013 op het terrein van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel. Met de opening van de huisartsenpost is het eerste gedeelte van het grootschalige bouw- en renovatieplan van het ziekenhuis gerealiseerd.

Nieuwe HAP
Nieuwbouw van de HAP was nodig, omdat het oude gebouw niet meer aan de eisen voldeed. Het nieuwe gebouw is licht en beter ingericht om patiënten te helpen. Daarnaast zit het direct naast de huidige Spoedeisende Hulp, waardoor er efficiënter kan worden samengewerkt. Op woensdag 10 juli verhuizen de medewerkers van de oude huisartsenpost naar de nieuwe locatie.

 

Bouwdeel N
Een tweede gebouw dat nieuw verrijst tussen het ziekenhuis en de parkeergarage is inmiddels ook al in volle aanbouw. In dit gebouw zullen naast het Maag-Darm en Levercentrum ook facilitaire voorzieningen, zoals het personeelsrestaurant, de keuken, vergaderruimtes en kantoren worden gehuisvest.

 

De oplevering van gebouw N is gepland voor oktober 2013