Derde Revit Battle bij EGM architecten van start

TU'ers in de race voor een BIM baan bij EGM architecten

Van 2 t/m 6 juni 2014 strijden zeven TU'ers om een contract bij EGM architecten tijdens de derde editie van de Revit Battle. Training en battle vinden plaats in het kantoor van EGM in Dordrecht.

De Revit Battle

In een vierdaagse training leren de kandidaten de kneepjes van het 3D-modelleren met het programma Revit van Autodesk. Op de laatste dag participeren alle kandidaten in de battle, waarin ze worden beoordeeld op Revit kennis, bouwkundig inzicht en snelheid. Alle deelnemers krijgen een bewijs van deelname in de vorm van een EGM-Revit certificaat. De winnaar krijgt een contract bij EGM architecten. 

Belang van integraal werken door bouwpartners

Hoewel het belang van het voorkomen van bouwfouten en het zo efficiënt mogelijk werken erg groot is, denkt EGM als architectenbureau met veel ervaring met grote projecten en integrale contracten, dat BIM-men niet altijd op een goede wijze gebeurt en er een schrijnend tekort is aan goede BIM-ontwerpers en –tekenaars. Ook ziet EGM dat op de TU en binnen het HBO nog te weinig aandacht aan BIM besteed wordt.

Gegarandeerd succes voor kandidaten

Het gaat om de derde editie van een Battle met BIM-software* Revit die onder andere in de bouwsector toegepast wordt om op integrale wijze gebouwen en objecten te ontwerpen, te tekenen en te onderhouden. Omdat er door verschillende bouwpartners (architect aannemer, constructeur, installateur) binnen één 3D model aan gewerkt wordt, wordt de kans op fouten en dus op extra kosten geminimaliseerd.

EGM en BIM

EGM architecten beschouwt BIM als één van de nieuwe communicatiemiddelen voor het ontwerp-, uitvoerings- en onderhoudsproces van een gebouw. Sinds 2008 werkt EGM met Revit software. Vooral het eenduidig vastleggen van de complexe informatie biedt enorm veel voordelen. Op dit moment worden in principe alle nieuwe projecten met BIM opgestart. EGM heeft een eigen werkmethodiek en protocollen ontwikkeld die de samenwerking met andere partijen in de bouwkolom versoepelen.

 

EGM ziet het als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om jong talent bewust te maken van de mogelijkheden van 3D-modelleren en ze klaar te stomen voor de toekomst.

 

* BIM = Bouw Informatie Model