Arnold Sikkel

partner – architect

Over Arnold

Bijna vier decennia werk ik met veel plezier voor EGM. In die tijd heb ik veel interessante en mooie projecten mogen ontwerpen. In de beginjaren was ik voornamelijk actief in de woningbouw. Daarna is mijn focus verschoven naar de complexiteit van ziekenhuizen en laboratoria.

Wat werken in de gezondheidszorg voor mij bijzonder maakt, is dat ik door mijn ervaring innovaties kan toepassen in het huidige medische bedrijf: een sector met hoge maatschappelijke verantwoordelijkheid. De hypermoderne operatiekamers van het Maxima Medisch Centrum, de Sint Maartenskliniek en het Ikazia Ziekenhuis illustreren die insteek het best. In de zorgsector komt de mens steeds centraler te staan. Dat geldt voor de patiënt, maar zeker ook voor de medische professional. Door mooie, ruimtelijk interessante, en ook gezonde omgevingen te ontwerpen lever ik daar graag en met veel enthousiasme een bijdrage aan. Ook laboratoria vertolken die maatschappelijke rol; of het nu gaat om gezondheid, veiligheid, voeding of medicijnen. Het state-of-the-art gebouw voor biotechnologiebedrijf HALIX (Leiden) is hiervan een zeer actueel voorbeeld.

Een ander project dat mij nauw aan het hart ligt, is begraafplaats Rusthof (Amersfoort). Daar ontmoeten een Rijksmonument en moderne architectuur elkaar. Al mijn interesses en kennis heb ik bij het ontwerpen van het nieuwe Curaçao Medical Center kunnen inzetten. De succesvolle inpassing in de lokale eilandcultuur geeft mij nog steeds veel voldoening. Ik kan gerust zeggen dat mijn werk alles omvat van de wieg tot aan het graf.

Contact