HALIX R&D én productiefaciliteit

Research & Development én productie in één gebouw verenigd

State-of-the-art gebouw voor commerciële productie

Een gebouw dat het farmaceutische productieproces van zijn gebruiker centraal stelt

1 / 5

2 / 5

3 / 5

4 / 5

5 / 5

X

Met een officiële openingsceremonie heeft HALIX de opening gevierd van zijn gloednieuwe faciliteit op het Leiden Bio Science Park. Alex Huybens (HALIX) en Paul Dirkse (wethouder gemeente Leiden) openden de nieuwe faciliteit. Het nieuwe gebouw huisvest cGMP-productieruimtes voor de ontwikkeling en productie van biofarmaceutica. EGM tekende het ontwerp van het high-tech gebouw binnen het team van hoofdaannemer Kuijpers.

Research & development én productie

De nieuwe productiefaciliteit van 6.700 m², verdeeld over vijf niveaus, bevat een ultramoderne productielijn voor virale vaccins en virale vectoren, die binnenkort begint met een bioreactorschaal van 250 liter. Er is een apart eiwitproductiegebied beschikbaar met een capaciteit tot 1.000 L voor eenmalig gebruik bioreactoren. Laboratoriumruimten binnen de faciliteit maken procesontwikkeling en -overdracht, analytische ontwikkeling en kwaliteitscontrole van biofarmaceutica mogelijk.

 

De faciliteit is een symbool voor de sterke innovatieve, dynamische en moderne cultuur bij HALIX

Alex Huybens, COO van HALIX

 

HALIX - bioscience as a service

HALIX heeft een licentie voor de contractproductie van klinische en commerciële geneesmiddelen volgens de normen van de huidige cGMP. Als end-to-end dienstverlener zal het zijn klanten het volledige scala van de eerste ontwikkelingsstappen tot de start van commerciële productie bedienen na een succesvolle registratie van producten. De faciliteit is ontworpen en uitgerust volgens de nieuwste biofarmaceutische kwaliteitsnormen. Alle BSL2-cleanrooms zijn gestructureerd volgens de unidirectionele processtroom van persoonlijke en materialen en voorbereid voor een upgrade naar BSL3, indien nodig. De kantoorruimtes, laboratorium- en cleanroomruimtes bieden tot 70 werknemers aantrekkelijke en moderne werkplekken.

 

Bouwpartners

De nieuwe faciliteit voor HALIX is gerealiseerd door Kuijpers en haar partners EGM architecten, DuPrie Bouw, Cleanroom Combination Group en IMd Raadgevende Ingenieurs.

 

Fotografie: Kuijpers, EGM architecten, Erika Gallegos

Wilt u meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op!