Zon, water en strandgezelligheid – en inspanning! – tijdens septemberhitte

EGM nazomerde tijdens een Beach BBQ aan het Oostvoornse Meer

Hoewel het er op begint te lijken dat de zomer van 2023 maar van geen wijken wil weten, was het moment voor de jaarlijkse EGM-barbecue daardoor wel extra goed gekozen. Het was op het strand van het Oostvoornse Meer goed toeven bij Brunotti Beach Club.

Na een welkomstborrel onder een riante strandtent, streden EGM’ers op het strand in afgewogen teams om de eer tijdens een aantal pittige beach games, waarbij gelukkig het water nabij was. Water was overigens sowieso onderdeel van de meeste challenges.

 

De echte ‘pièce de résistance’, waar medewerkers van een architectenbureau uiteraard konden shinen, was een torenbouw-challenge, waarbij van bamboestokken en postelastieken een zo hoog mogelijk bouwwerk moest worden opgeleverd in een beperkte tijd. De vindingrijkheid en technische achtergrond van één team leverde een onomstotelijke winnaar op. Het team dat gestapelde, goed geschoorde modulaire kubussen met een piramide er bovenop bouwde had een dusdanig goede constructie bedacht, dat deze zelfs volledig neergelaten en heropgericht kon worden, waarmee de degelijkheid werd aangetoond. Afgetekend de 1e plaats.

 

Hierna kon de borrel worden hervat, en al gauw volgde een heerlijk uitgebreide barbecue, waarbij het serverend personeel van Brunotti Beach Club iedereen naar grote tevredenheid bleef voorzien van drankjes. Vooraf was al een carpool opgezet, zodat iedereen ook nog veilig op huis aan kon, toen de zon al lang en breed onder was, na een heerlijke zomeravond op het strand.