Yasmine Hashas: Bouwkunde Hogeschool Rotterdam

Doordat het een integraal bureau is, kan je hier onwijs veel meekrijgen van de verschillende functies en de bijbehorende taken

In het 3e leerjaar van de opleiding Bouwkunde, is het een verplicht onderdeel om 20 weken stage te lopen bij een bouwkundig bureau. Ik heb ervoor gekozen om mijn meewerkstage uit te voeren bij EGM Architecten. De kennis die ik de afgelopen 2 jaar op de Hogeschool Rotterdam heb opgedaan. Heb ik kunnen ontwikkelen en toepassen in de praktijk bij EGM .

Ik heb vanaf dag 1 mogen meewerken aan het renovatieproject Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht. In een projectteam met 4 personen heb ik mij op allerlei vlakken kunnen ontwikkelen. De werkzaamheden die ik heb uitgevoerd waren gevarieerd. De focus lag op het modelleren en het ontwikkelen van de bouwtechnische tekeningen, echter kon ik altijd meehelpen bij de (interieur) Architecten. Eerst kregen alle stagiaires een 14-daagse revit cursus, waarin alle EGM en BIM standaarden werden duidelijk gemaakt. Hierdoor konden we beter instromen in de projectteams. Ik werd geplaatst bij de modelleurs en kon hierdoor altijd terecht bij vragen en knelpunten. Ik voelde me op mijn gemak binnen het bedrijf en kon bij iedereen terecht.  

 

Binnen EGM zijn er verschillende functies, waarvan ik van sommige niet eens wist dat ze bestonden. Ik heb me op verschillende beroepen kunnen oriënteren en op basis daarvan kunnen concluderen wat voor disciplines mij het beste liggen en interesseren. Altijd heb ik al architectuur willen studeren en na het meewerken bij EGM is dat gevoel alleen maar bevestigd. Binnen het projectteam heb ik regelmatig met de architect mogen meehelpen bij het opzetten van bijvoorbeeld de presentatieboekjes voor de vergaderingen met de opdrachtgever.

 

Ondanks de corona maatregelen heb ik de eerste 3 maanden op kantoor kunnen werken. Hier heb ik veel bouwkundige kennis opgedaan. Hierna kwam er een lockdown en werd er zoveel mogelijk thuis gewerkt. Gelukkig had ik voldoende geleerd om zelfstandig aan de slag te kunnen. door de VPN-verbinding kon ik vanuit huis uitstekend aan het werk. Natuurlijk miste ik wel de leuke en gezellige werksfeer binnen het bedrijf.

 

Al met al heb ik bij EGM architecten heel veel geleerd op professioneel en bouwkundig gebied. Doordat het een integraal bureau is, kan je hier onwijs veel meekrijgen van de verschillende functies en de bijbehorende taken. Tijdens mijn stageperiode ben ik goed begeleid en kon ik bij iedereen terecht voor feedback en hulp. Dit zorgde ervoor dat ik me bevond in een vertrouwde omgeving. Na een paar weken inkomen voelde ik me al geen stagiair meer, maar lid van de EGM familie : ) Een betere stageplek dan deze had ik mij niet kunnen wensen.