Theatervoorstelling 'Toen het oorlog werd'

ToBe Jeugdtheaterschool speelt in EGM kantoor

EGM was op 3, 4 en 5 mei de speellocatie van de theatervoorstelling “Toen het oorlog werd”. Deze voorstelling is gebaseerd op oorlogsverhalen uit Dordrecht en werd gespeeld door tien getalenteerde jongeren van de ToBe Jeugdtheaterschool.

De voorstelling was onderdeel van het landelijke project Theater Na de Dam. Ieder jaar gaan er op 4 mei om 21.00 uur, net na de Dodenherdenking, door heel Nederland tientallen vergelijkbare locatievoorstelling in première met jonge amateur toneelspelers. Daarnaast spelen er op hetzelfde moment ook voorstellingen van professionele gezelschappen in de grote theaters. Het project heeft als doel oorlogsverhalen te laten herleven en op deze manier bewustwording te creëren, vooral onder jongeren.

 

Locatie en verhalen

ToBe heeft EGM benaderd vanwege de ligging van ons kantoor naast de Stadsbrug Zwijndrecht en aan het de Oude Maas. De locatie is niet alleen aantrekkelijk vanwege het uitzicht, maar juist ook omdat de brug een belangrijke rol speelde tijdens de oorlog vanwege de route naar Den Haag. De voorstelling werd gespeeld in onze foyer met als decor de Oude Maas en de Kalkhaven. De eindscene vond buiten op het plein aan de kade plaats, muzikaal ondersteund door 30 zangers van de Vocal Harmony Academy.

 

Beelden: Peter Verheijen

 

2019.05.06