Randy Rocha: architecture and built environment TU Delft

'Je bent bij EGM een belangrijk onderdeel van het projectteam'

Bij EGM architecten ervaar je de verantwoordelijkheid om te werken aan complexe projecten. De producten die je maakt kunnen gebruikt worden voor presentaties, overleggen en tenders. Daar zijn onder andere architecten, gemeenten, opdrachtgevers en adviseurs bij betrokken. Dat heeft mij het gevoel gegeven dat je als stagiair bij EGM een belangrijk onderdeel bent van het projectteam.

Je wordt direct betrokken bij het ontwerp en de werkzaamheden die je doet zijn heel erg afwisselend. Ook wordt je betrokken bij gezellige bureau activiteiten en als je een opmerking of idee hebt wordt daar altijd gehoor aan gegeven. Alle medewerkers van EGM zijn gemakkelijk aanspreekbaar, of het nou een partner, projectmanager of senior architect is. Iedereen is heel erg collegiaal, vriendelijk en helpt je waar nodig.

 

De werkwijze van EGM zorgt ervoor dat je al je kennis die je hebt opgedaan tijdens je bachelor- of masteropleiding in de praktijk kan brengen. In dit integraal werkende bureau kom je alle disciplines tegen op het vakgebied van architectuur en de gebouwde omgeving. Bij EGM leer je ook om snel te schakelen: als het nodig is moet je van het ene naar het andere project schakelen. Ook leer je wat er allemaal in de praktijk moet gebeuren om een gebouw te realiseren, omdat je met verschillende ontwerpfases te maken krijgt.

 

Ik blij dat EGM tijdens mijn stage, die tijdens coronatijd was, veilige werkplekken heeft aangeboden op kantoor, zodat ik toch de sfeer van het bureau heb kunnen proeven. In de korte tijd dat ik bij EGM stage heb mogen lopen heb ik veel vaardigheden geleerd en verbeterd. Op het gebied van modelleren met 3D-programma’s, renderen, bouwkundig tekenen en ontwerpstudies doen. Het is een ervaring die ik nooit zal vergeten en ik zal het meenemen in mijn carrière als (toekomstig) ontwerper.