Julia Kamberg: Bouwkunde Avans Hogeschool

Ik ben erg tevreden over het verloop van mijn stage bij EGM architecten

Van 30 augustus 2021 tot 28 januari 2022 heb ik stage gelopen als technisch ontwerper bij EGM architecten als derdejaars student aan Avans Hogeschool. Tijdens deze stage heb ik veel geleerd van verschillende onderwerpen. Als ik meer van een onderwerp wilde leren, dan kon dit vrijwel altijd geregeld worden. Hierdoor is er de mogelijkheid om dieper op bepaalde onderwerpen in te gaan die voor jou persoonlijk interessant zijn.

Verder werd er goed rekening mee gehouden dat de werkzaamheden die ik als stagiaire moest doen gevarieerd waren, waardoor je meer leert en niet steeds hetzelfde hoeft te doen. Ik werkte namelijk in het begin van mijn stage vooral aan het project van het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam in de TO-fase. Hierbij modelleerde ik bijvoorbeeld een aantal trappen en tekende ik details in Revit. Ook heb ik eventjes aan een prospect gewerkt, dus in de beginfase van een potentieel project. Hierbij heb ik van het ontwerp van de architect een daktuin gemodelleerd in Revit. Ik heb door zulke werkzaamheden mijn Revit vaardigheden erg verbeterd.

 

Ook heb ik veel gewerkt met Enscape om 3D beelden, VR 360° beelden en renderfilmpjes te maken. Dit vond ik heel erg leuk om te doen en wil me door deze stage ook verder in dit soort onderwerpen verdiepen. Want niet alleen in VR, maar ook in BIM en AR heeft het bedrijf heel veel te bieden. 

 

Kortom er is genoeg te leren bij EGM! Als je aangeeft iets te willen doen, onderzoeken of leren dan zal dit hoogstwaarschijnlijk mogelijk zijn bij EGM. Ik ben erg tevreden over het verloop van mijn stage bij EGM architecten.