Jasper Holtus: Bouwkunde TU Delft

'Ik kijk dan ook zeker positief terug op mijn tijd hier'

Na het afronden van mijn bouwkunde bachelor op de TU Delft, wilde ik graag wat relevante werkervaring op doen voordat ik aan mijn master zou beginnen. Ik was heel benieuwd hoe het er daadwerkelijk bij een architectenbureau aan toe zou gaan. Dit is namelijk iets wat ik miste in het standaard curriculum van de bachelor. Doordat ik al een keer een mock-up had gemaakt voor een ontwerp van EGM kende ik het bureau al en leek het mij interessant om hier mijn stageperiode te doen.

Mijn stage begon met het digitaliseren van een oud EGM-project; de Peugeot toren in Buenos Aires. Een prachtig project wat een goed begin was om het architecten bureau te leren kennen. Vervolgens heb ik aan veel verschillende projecten mogen mee werken. Elk met een andere architect, op een andere schaal en op een ander moment in het ontwerpproces. Ook ben ik een paar keer meegegaan naar locatiebezoeken en presentaties aan opdrachtgevers. Erg leerzaam om ook dat mee te krijgen tijdens mijn stage.

 

Het project waar ik het meest heb geleerd, is bij een project voor ouderenhuisvesting in Schiedam. De architecten waarmee ik samenwerkte betrokken mij heel nauw bij het proces en gaven mij ook veel ontwerp vrijheid. Ik heb veel studies mogen doen naar onder andere de gevel, de plattegronden en de materialen van het gebouw. Voor één van deze studies heb ik zelfs de gehele locatie mogen 3D printen.

 

Al met al heb ik erg veel geleerd bij EGM, maar was EGM ook een aangename werkplek. Mijn collega’s waren fijn om mee samen te werken en iedereen stond klaar om mij te helpen als dat nodig was. Ik kijk dan ook zeker positief terug op mijn tijd hier.