Gijs Stad: Bouwkunde Hogeschool Rotterdam

Als je zelf aangeeft wat je graag zou willen doen is er een hoop mogelijk

Gedurende de periode september 2021 tot februari 2022 heb ik, als onderdeel van mijn 3e leerjaar, stage mogen lopen bij EGM architecten. In deze periode heb ik in de praktijk meegemaakt hoe het dagelijks werk eruit ziet in een groot architectenbureau.

Bij EGM heb ik meegewerkt aan een groot, complex bouwproject bestaande uit meerdere fasen. In de eerste weken van mijn stage kreeg ik veel tijd om mijn kennis van Revit op te frissen en te vergroten. Dit werd gedaan via verschillende cursussen die op LinkedIn te volgen waren.

 

Binnen EGM kreeg ik veel mogelijkheden om mijn stageperiode zo goed mogelijk in te vullen. Mits je zelf aangeeft wat je graag zou willen doen is er een hoop mogelijk. Hierdoor kun je je stageperiode bij EGM laten verlopen zoals je zelf wilt. Wanneer je bepaalde dingen interessant vindt om te doen zal er dan ook gekeken worden of je deze dingen ook kunt uitvoeren in je werkzaamheden.

 

Op het kantoor hangt tussen de collega’s onderling een hele ontspannen sfeer. Iedereen staat ook open om je te helpen wanneer je een vraag hebt. EGM heeft veel kennis en ervaring in huis, waardoor er vrijwel altijd iemand is die je kan helpen. Hierdoor is het een ideale stageplek. Ik heb in mijn stageperiode veel geleerd, goede ervaringen opgedaan en mezelf ook kunnen ontwikkelen.