Generative Design workshop bij EGM

EGM architecten geeft workshop ter voorbereiding op BIM Studenten Battle 2019

Digitalisering in de bouw wordt steeds belangrijker. Daarom dragen wij, als samenwerkingspartner van de BIM Onderwijsdag, graag ons steentje bij op het gebied van kennisdeling over de digitale trends en ontwikkelingen in de branche.

Workshop Generative Design

Donderdagochtend, 22 augustus, heeft EGM ongeveer 30 studenten verwelkomd voor een interessante workshop Generative Design ter voorbereiding op de de BIM Studenten Battle 2019. De BIM Studenten Battle is onderdeel van de BIM Onderwijsdag waarbij studenten in contact gebracht worden met het BIMmende bedrijfsleven.

 

De workshop bestond uit twee delen: BIM, VR, AR en Gaming & Generative Design. Het eerste deel van de workshop ging over BIM als tool voor tekenwerk, waar EGM nu staat en waar we met BIM naartoe groeien. De stap van een 3D BIM-model naar een VR model was snel gemaakt waardoor EGM vanuit haar kennis over innovaties ook haar visie over trends als VR, AR en Gaming (toegepast in de architectuur) kon delen aan de hand van interessante voorbeelden. 

 

Het tweede deel van de workshop werd geheel besteed aan het fenomeen Generative Design, een onderwerp waarmee Teneré Middelhoek onlangs cum laude is afgestudeerd bij EGM. Tijdens zijn afstudeerstage heeft Teneré samen met EGM een programma van eisen door een algoritme laten omzetten naar een ontwerp. Hij deelde zijn bevindingen hierover en nam de studenten mee in zijn zoektocht naar de wereld van Generative Design.

 

Na de informatieve workshop was er ruimte voor vragen, discussie en een interactieve VR-experience via de Oculus Rift. De mogelijkheden met betrekking tot stage, loopbaan en afstuderen bij EGM konden informeel besproken worden tijdens de lunch waarna het programma ten einde kwam. Bewapend met een goodiebag verlieten de enthousiaste studenten het EGM pand. Al met al was het een zeer geslaagde, inspirerende en leerzame ochtend. 

BIM Studenten Battle

De BIM Studenten Battle is een hackathon voor derde- en vierdejaars studenten die een bouwgerelateerde opleiding op HBO en WO niveau volgen. Tijdens de Battle werken de studenten in teamverband aan echte casussen. De BIM Studenten Battle vindt plaats van donderdag 5 september t/m zaterdag 7 september in het Archeon.

BIM Onderwijsdag

De BIM Studenten Battle 2019 is onderdeel van de BIM Onderwijsdag: een congres dat BIMmende bedrijven, de beste BIM studenten en de laatste BIM ontwikkelingen verbindt. EGM is één van de sprekers tijdens dit congres en zal een masterclass verzorgen met overkoepelend thema Innovatie & Smart Design. De BIM Onderwijsdag vindt plaats op 2 oktober in de Jaarbeurs Utrecht. Aanmelden kan via deze link.

 

 

2019.08.22