The Tree of Life interactieve app

Interactieve app

EGM r&d maakt zorgpaden binnen Moeder en Kind Centra inzichtelijk

The Tree of Life-app neemt onze opdrachtgevers mee in de wereld van kinderen, van prematuur tot puber, en laat zien wat de nieuwste ontwikkelingen zijn op het gebied van Moeder en Kind Centra.

1 / 3

2 / 3

3 / 3

X

The Tree of Life interactieve app

Applicatie als hulpmiddel bij het ontwerpen van Moeder en Kind Centra

EGM r&d richt zich op onderzoekend ontwerp, voornamelijk binnen de gezondheidssector. Ontwerpen voor de zorg vinden wij een prachtige opgave en we denken graag na over de toekomst van het zorglandschap. Binnen dit kader werkt EGM r&d speciaal voor Moeder en Kind Centra aan het onderzoeksproject The Tree of Life.

The Tree of Life-app

Met The Tree of Life-app nemen wij onze cliënten mee in de wereld van kinderen, van prematuur tot puber, en laten we zien wat de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied zijn. Welke ontwerpbeslissingen dragen bij aan een sneller herstel van zowel moeder als kind? Waar moet men allemaal over nadenken bij het programmeren van een afdeling? Vanuit onze expertise met Moeder en Kind Centra maken wij dit met The Tree of Life inzichtelijk voor onze opdrachtgevers.

 

Family Centered Care

Momenteel volgen de ontwikkelingen en nieuwe inzichten binnen Moeder en Kind Centra elkaar in hoog tempo op. Zo zijn er veel vernieuwingen op het gebied van Family Centered Care, waarbij het betrekken van het gezin bij de behandeling van het kind als patiënt centraal staat. Deze vernieuwingen zijn van invloed op de uitstraling en het gebruik van de zorgomgeving. Door te sparren met onze partners vanuit de zorgwereld, zoals specialisten, verpleegkundigen en wetenschappelijk onderzoekers, proberen wij deze ontwikkelingen zo goed mogelijk boven tafel te krijgen.

Interactieve app

Wij hebben ons verdiept in de cijfers omtrent bevallingen, keizersnedes en sterftecijfers en de situatie in Nederland vergeleken met Europese landen en wereldwijd. Om deze kennis inzichtelijk te maken voor onze opdrachtgevers hebben wij The Tree of Life-app ontwikkelt. Dit is een interactieve boom waarin de verschillende zorgpaden van Moeder en Kind Centra worden gevisualiseerd. Aan de hand van de takken van de boom zijn verschillende scenario’s zichtbaar gemaakt. Deze scenario’s bieden vervolgens inzicht en kennis op het gebied van Evidence-based design in de wereld van moeder en kind, technische ontwikkelingen, checklisten voor kamers en afdelingen en nog veel meer.

Inzicht in de nieuwste ontwikkelingen

In deze app kan voor onze opdrachtgever een persoonlijke tak aangemaakt worden, waarbij de organisatie van het Moeder en Kind Centra helder wordt weergegeven. Zo maken we op een begrijpelijke manier inzichtelijk wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen van een kindvriendelijke kinderafdeling.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op!