Kunstwerk Erasmus MC mede mogelijk gemaakt door EGM

Shadows and Moonlight

Afgelopen 2 december is het kunstwerk Shadows and Moonlight onthuld in het publiek toegankelijke gebied van het Erasmus MC. Met dit kunstwerk wordt de decennialange en voortdurende samenwerking met het medisch centrum en de maatschappelijke betrokkenheid van EGM benadrukt.

 

EGM gelooft oprecht in de positieve bijdrage van kunst aan het welbevinden van de mens en het herstelproces van patiënten in het bijzonder. Deze gift geeft hier een inspirerende en tastbare invulling aan. Kunstenaarsduo Liet Heringa / Maarten van Kalsbeek maakte het werk in opdracht van de kunstcommissie van het Erasmus MC.

Samensmelten

In het kunstwerk smelten elementen uit de natuur en uit verschillende culturen samen. Het object is organisch als een plant en toont een rijke tropische ‘biotoop’. Dit sluit mooi aan bij het architectonisch concept van het ziekenhuis met diverse betekenisvolle plekken met veel groen. Ruimtelijk heeft het beeld de frontale werking gelijk een pauw, een Bird of Paradise. De grafische effecten en gelaagde opzet gaan een intrigerend samenspel aan met de theatrale nis waarvoor het kunstwerk ontworpen is.

Voorbijgangers zijn verwonderd en enthousiast.

 

Kunst

Greet Vos, voorzitter Kunstcommissie: “Dankzij een substantiële bijdrage van architectenbureau EGM, ontwerper van ons nieuwe ziekenhuis, toont de kunstcommissie trots haar nieuwe kunstwerk. Juist in deze tijd hopen wij dat eenieder plezier, afleiding of zelfs meer dan dat, beleeft aan kunst. Dat is dan ook de motivatie van de kunstcommissie; ons mooie ziekenhuis nog mooier te maken. Dit nieuwe werk spreekt naar wij hopen velen aan, patiënt, bezoeker en medewerker!”

 

2020.12.03