Interieur Erasmus MC wint Europese designprijs

'Een inspirerend project dat exceptionele kwaliteiten toont'

Het door EGM ontworpen Erasmus MC is onlangs verkozen tot categoriewinnaar ‘Interior Design and Arts’ tijdens de prijsuitreiking van de European Healthcare Design Awards in Londen. De prijs is de belangrijkste Europese architectuurprijs voor zorgomgevingen. De prestigieuze prijs wordt toegekend aan het meest inspirerende project dat op uitzonderlijke wijze een empathische en meelevende zorgomgeving creëert die de waarden van de zorgverlener weerspiegelt door de geïntegreerde toepassing van interieurontwerp en (beeldende) kunst.

Het interieur van het nieuwe complex krijgt de erkenning voor het op alle schaalniveaus succesvol tastbaar maken van een Healing Environment. Een gezond gebouw waarbinnen met de juiste afwisseling van vormen, materialen en kleuren en de natuurlijke en grootschalige invoeging van groen en kunst een gezond gebouw is realiseert. Een gebouw dat aansluit op de menselijk maat. De prijs werd uitgereikt door Alexandra Coulter (Director of Arts & Health South West) tijdens het European Healthcare Design 2019 Congress te Londen.

Een inspirerend project dat exceptionele kwaliteiten toont

Juryhoofd Alexandra Coulter, Arts & Health South West (UK)

 

Het belang van kunst

Kunst heeft een heilzame rol binnen het Erasmus MC. Kunst creëert een warm welkom, afleiding van stress en verdriet en bekleed een rol in de bewegwijzering. Het Erasmus MC, haar kunstcommissie en EGM hebben kunst op natuurlijke wijze geïntegreerd in het medisch centrum; veel kunstwerken werden geselecteerd uit de bestaande verzameling en kregen een nieuwe plaats. Zoals het werk van Stephan Balkenhol dat uit de oude plantaan van het Coolsingel Ziekenhuis is gemaakt. Of het reusachtige gezicht gemaakt door Jaume Plensa in de binnenstraat en ‘KIT’ van de Rotterdamse houtkunstenaar Ron van de Ende bij de hoofdingang.

 

European Healthcare Design Congres

De awardceremonie, georganiseerd door Architects for Health en Salus, vond plaats tijdens de 5e editie van de European Healthcare Design Conference op 18 juni 2019 in het Royal College of Physicians in Londen. Het volledige persbericht is via de link rechts te lezen.

 

Het Erasmus MC werd eerder al door zowel de vakjury als het publiek verkozen tot beste gebouw van Rotterdam, ontving prijzen voor de daktuin, een eervolle vermelding bij de Dutch Daylight Award en is categoriewinnaar ‘Stimulerende Omgevingen’ van BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019.

 

2019.06.19