EGM internationaal

Onze kennis van ziekenhuiszorg wordt ook buiten Nederland opgemerkt

OOK VOOR ONZE BUITENLANDSE OPDRACHTGEVERS TILLEN WIJ DE ZIEKENHUISZORG NAAR EEN HOGER NIVEAU: WIJ EXPORTEREN ONZE VAARDIGHEDEN EN KENNIS

De gezondheid van de wereldbevolking verandert in snel tempo. Chronische ziekten als hart- en vaatziekten, kanker en obesitas zijn niet langer de problematiek van ontwikkelde landen. In het Midden en Verre Oosten, in Afrika, op de Antillen, in Suriname en zelfs in Indonesië, neemt het aantal patiënten in een opzienbarend tempo toe. EGM architecten besloot enkele jaren geleden haar vaardigheden en kennis op het gebied van gezondheidszorg te exporteren.

 

We doen dat zowel zelfstandig als in samenwerkingsverbanden met gerenommeerde Nederlandse bedrijven als Philips, Royal HaskoningDHV, Berenschot, AT Osborne en Ballast Nedam. Met het bureau Gortemaker Algra Feenstra uit Rotterdam hebben we Dutch Health Architects (DHA) opgericht. Daarmee opereren we met steun van de Nederlandse overheid in Rusland, het Midden-Oosten, het Verre Oosten en Turkije.

 

EGM architecten is zelfstandig actief in België, waar we het nieuwe ziekenhuis Maria Middelares in Gent hebben gerealiseerd. En we versterken de verpleeghuiszorg in België met ontwerpen van Nederlandse makelij. Ook in Peru is een kinderziekenhuis gebouwd. Op de Nederlandse Antillen zijn we actief op Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Bonaire. En in Skolkovo, het nieuwe Russische Silicon Valley, ontwikkelt zich in hoog tempo een bedrijvenpark met internationale allure. In Skolkovo is voor Renova een high end laboratorium gebouw ontworpen dat eind 2015 is opgeleverd. In Finland ontwerpen we de nieuwbouw van het ziekenhuis in Jyväskylä.

 

Dankzij het hoge niveau van de Nederlandse gezondheidszorg en de ruime ervaring van EGM architecten met het ontwerpen van efficiënte en effectieve gebouwen, zijn wij in staat ook voor buitenlandse opdrachtgevers de ziekenhuiszorg (management) naar een hoger niveau te brengen.