Winnaar 3e Revit Battle bekend

TU'ers in de race voor een baan

Van 2 t/m 6 juni 2014 vond bij EGM architecten de derde Revit Battle plaats, waarbij zeven TU’ers om een halfjaarcontract bij EGM strijden. Op vrijdag 6 juni 2014 werd de winnaar bekend gemaakt: Mariekde de Graauw krijgt de kans om het geleerde de komende zes maanden bij EGM in praktijk te brengen.

De Revit Battle

In een vierdaagse training leerden de kandidaten de ins en outs van BIM (Bouw Informatie Model). Op de laatste dag participeerden alle kandidaten in een battle, waarin zij individueel een bouwkundig model uitwerkten. Aan het einde van de dag werden ze beoordeeld op kennis van de software, bouwkundig inzicht en snelheid. Alle deelnemers kregen een bewijs van deelname in de vorm van een EGM-Revit certificaat. De winnaar heeft een contract aangeboden gekregen bij EGM architecten.

BIM onder de aandacht

Hoewel het belang van het voorkomen van bouwfouten en het zo efficiënt mogelijk werken erg groot is, meent EGM architecten, als grootste architectenbureau met veel ervaring met grote projecten en integrale contracten, dat BIM-men niet altijd op een goede wijze gebeurt en er een schrijnend tekort is aan goede BIM-ontwerpers en -tekenaars. Ook ziet EGM dat hier op de opleidingen TU en HBO nog te weinig aandacht aan besteed wordt. Het bureau ziet het als zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid om jong talent bewust te maken van de mogelijkheden van BIM en ze klaar te stomen voor de toekomst.

EGM en BIM

EGM architecten beschouwt BIM als één van de nieuwe communicatiemiddelen voor het ontwerp-, uitvoerings- en onderhoudsproces van een gebouw. EGM werkt sinds 2008 met Revit software. Vooral het eenduidig vastleggen van de complexe informatie biedt enorm veel voordelen. Op dit moment worden in principe alle nieuwe projecten met BIM opgestart. EGM heeft een eigen werkmethodiek en protocollen ontwikkeld die de samenwerking met andere partijen in de bouwkolom versoepelen.