Rivierduinen overgedragen

Laatste verblijven voor langdurige behandeling opgeleverd.

Op 2 juli 2013 vond de oplevering plaats van de laatste twee nieuwe cliƫntverblijven aan de Van Ruytenburghlaan in Leidschendam aan GGZ Haagstreek/Zoetermeer. Hiermee wordt het totale nieuwbouwproject bij deze organisatie voor geestelijke gezondheidszorg afgerond.

Appartementen voor langurige behandeling

Het gaat om huisvesting van cliënten die langerdurend worden behandeld. Ieder gebouw telt achttien appartementen. De twaalf appartementen op de begane grond hebben een gemeenschappelijke woon/eetkamer. Daar heeft iedere cliënt een eigen slaap/zitruimte en sanitair. De overige zes appartementen bevinden zich op de eerste verdieping. Cliënten die in deze appartementen verblijven, hebben een eigen voordeur, keukentje, sanitair, slaap/zitruimte en zelfs een dakterras. Zo speelt GGZ Haagstreek/Zoetermeer in op het herstelproces van de cliënt.

 

De mate van zelfstandigheid kan veranderen en de woonvoorziening is hierop ingericht. Op 3 juli verhuist de laatste groep cliënten naar het nieuwe onderkomen. Op deze nieuwbouwlocatie zijn in april 2012 al nieuwe gebouwen in gebruik genomen. De komende tijd wordt er aandacht besteed aan de inrichting van het groen op het nieuwbouwterrein.

 

Bron: Rivierduinen