REVIT-battle 2012

Zeven deelnemers met één winnaar

De winnaar, Guido Boeters, mag zich “beste aanstormende Reviteer” noemen. Hij nam een cheque van € 500,- in ontvangst. De zeven geselecteerde kandidaten hebben zich vorige week grondig voorbereid tijdens de door EGM aangeboden gratis basiscursus Revit.

Er werd ‘geBattled’ om snelheid, kennis en kwaliteit in het werken met Revit, toonaangevende BIM-software. Op 12 maart is de winnaar bekendgemaakt en kregen alle kandidaten het EGM Basiscursus Revit Certificaat uitgereikt. De oproep voor deelname aan de Revit Battle heeft veel reacties opgeleverd, hieruit heeft EGM de zeven beste aanstormende “Reviteers” geselecteerd. Zij zijn op 12 maart met elkaar de strijd aangegaan. De winnaar ontving 500 euro.

Kansen

Deze unieke actie is door EGM bedacht in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). EGM vindt het belangrijk dat jonge talentvolle, maar werkeloze tekenaars een baan vinden en wil hen helpen door middel van deze basiscursus Revit en de Battle. Verder zijn goede bouwkundigen met Revit-ervaring schaars en worden zij veel gevraagd. EGM wil graag met de beste mensen werken, daarom zijn de zeven deelnemers geselecteerd op basis van hun C.V. en de daarbij behorende motivatie. Op 5 maart startten de deelnemers met de basisopleiding Revit-tekenen. In vijf dagen moesten zij kennis opbouwen, snelheid in tekenen ontwikkelen en bouwkundige kwaliteit verwerken in de ontwerpen. Dit waren tevens de beoordelingscriteria voor de Revit Battle die op 12 maart plaatsvond en waarbij door iedere kandidaat hetzelfde Revit-modelwerd opgewerkt.

 

Alle deelnemersontvingen het EGM-“certificaat”. Hiermee zien zij hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot.