Renovatie oudste gebouw Radboudumc

Renovatie monumentale Gebouw A in de stijl van de vroege Bossche School afgerond

Op zaterdag 29 maart 2014 heeft het Radboudumc na een volledige renovatie het oudste gebouw weer in gebruik genomen: het A-gebouw. Dit gebouw is in 1956 geopend en was het eerste gebouw van het toenmalige Radboudziekenhuis.

Op de onderverdieping is de dialyseafdeling Nierziekten gehuisvest, die hiervoor nog over drie locaties verspreid was. De nieuwe afdeling heeft een eigen ingang en een eigen parkeervoorziening aan de achterzijde van het gebouw. Ook het nieuwe restaurant opent haar deuren en is te vinden op de begane grond. Het restaurant is voor zowel bezoekers als medewerkers en kan ook gebruikt worden voor werken, overleggen, ontmoeten en ontspannen.

 

Sinds 2007 is het A-gebouw een gemeentelijk monument. Bij de renovatie zijn zoveel mogelijk oude elementen bewaard gebleven. Het is een modern en licht gebouw geworden, dat weerspiegelt waar het Radboudumc voor staat: een flexibele, duurzame en doelmatige werkomgeving. Het gebouw en de inrichting nodigen uit tot ontmoeten en samenwerken.

 

Bron: Radboudumc