Nieuwe dialyseafdeling Radboudumc

24/7 dialyse mogelijk met uitzicht op groen

Op 12 juni 2014 is de nieuwe dialyseafdeling van het Radboudumc in Gebouw A aan het Geert Grooteplein-zuid in Nijmegen feestelijk geopend.

De dialyseafdeling van het Radboudumc heeft een prachtige nieuwe huisvesting betrokken. Zowel volwassenen als kinderen kunnen hier dag en nacht geholpen worden in vier 6-persoons dialyseruimten met uitzicht op de tuin van het Radboudumc. Op de nieuwe locatie worden ook de hemafereses van de afdeling Hematologie uitgevoerd. Daarmee is de dialyse van drie locaties in het Radboudumc naar één gegaan. De nieuwe afdeling heeft twee isolatiekamers, een ruimte voor opleiding tot thuisdialyse en vier spreek/onderzoekskamers. Voor patiënten is de afdeling goed bereikbaar met een eigen ingang en een eigen parkeervoorziening.

 

De nieuwe afdeling bevindt zich in het zogenaamde ‘A-gebouw’, sinds 2007 een gemeentelijk monument. Het is het oudste gebouw van het Radboudumc (in gebruik genomen in 1956) en recentelijk volledig gerenoveerd. Het heeft een bijzondere architectuur, de ‘Bossche stijl’, waarvan zoveel mogelijk elementen zichtbaar zijn gebleven. Het gebouw is nu eigentijds en voldoet aan alle nieuwe richtlijnen. Radboudumc wil de patiënten op de nieuwe afdeling rust, ruimte en privacy kunnen bieden.

 

Bron: Radboudumc