Moeder en Kind Centrum Boven IJ

Nieuwe kraam- en verlosafdeling Boven IJ Ziekenhuis feestelijk geopened

De door EGM architecten ontworpen nieuwe Moeder Kind Centrum van het BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam is feestelijk geopend. Tijdens de opening heeft Willemineke Hammer namens EGM en de samenwerkingspartners Ptg advies, Deerns adviseurs installatietechniek, Winters bouw & ontwikkeling en de ULC installatiegroep als cadeau drie konijnkrukken overhandigd.

Family Centred Care

In het nieuwe Moeder Kind Centrum wordt 'family centered care' aangeboden: gezinsgerichte zorg, waarbij moeder en kind centraal staan. Dit betekent dat moeder en kind bij elkaar blijven, ook als de baby na de geboorte couveusezorg nodig heeft. De verzorging vindt dan op de kamer bij de moeder plaats. Wanneer nodig wordt er een couveuse voor de baby in de suite bij de moeder geplaatst.

 

De nieuwe verloskamers en gezinssuites voor zwangeren en moeder en (couveuse)kind op de eerste etage zijn ruim, licht en comfortabel. Elke suite heeft een eigen badkamer met douche of bad. In de gezinssuites is er plek voor de partner om te blijven slapen. De verloskamers zijn vernieuwd met een eigen badkamer met massagedouche en patiënten kunnen luisteren naar eigen muziek luisteren via een geluidssysteem.

 

In het ziekenhuis werken de kinderartsen en gynaecologen nauw samen bij deze gezinsgerichte zorg. Maar ook buiten het ziekenhuis werken zij samen met de 1e-lijns verloskundigen, kraamzorg, jeugdzorg en huisartsen. Zo kan het ziekenhuis blijven voldoen aan alle kwaliteitseisen rond zwangerschap en geboorte, nu en in de toekomst. Het nieuwe Moeder Kind Centrum past helemaal in deze ambitie.

 

 

 

 

2017.10.02

Foto's: Henk Rougoor / Patrick Siemons