Kans op BIM-baan via Revit Battle

EGM biedt kansen aan jong talent

Van 19 t/m 23 mei 2014 strijden zeven HBO’ers om een contract bij EGM architecten dat voor de tweede maal hiervoor de Revit Battle organiseert in haar kantoor in Dordrecht.

De Revit Battle

In een vierdaagse training leren de kandidaten de kneepjes van het 3D-modelleren met het programma Revit van Autodesk. Op de laatste dag participeren alle kandidaten in de battle, waarin ze worden beoordeeld op Revit kennis, bouwkundig inzicht en snelheid. Alle deelnemers krijgen een bewijs van deelname in de vorm van een EGM-Revit certificaat. De winnaar krijgt een contract bij EGM architecten.

Belang van integraal werken door bouwpartners

Hoewel het belang van het voorkomen van bouwfouten en het zo efficiënt mogelijk werken erg groot is, meent EGM architecten, als grootste architectenbureau met veel ervaring met grote projecten en integrale contracten, dat BIMmen niet altijd op een goede wijze gebeurt en er een schrijnend tekort is aan goede BIM-ontwerpers en –tekenaars.Ook ziet EGM dat hier op de opleidingen TU en HBO nog te weinig aandacht aan besteed wordt.

Gegarandeerd succes voor kandidaten

Het gaat om de tweede editie van een Battle metBIM-software* Revit die o.a. in de bouwsector toegepast wordt om opintegrale wijze gebouwen en objecten te ontwerpen, te tekenen en te onderhouden. Omdat er door verschillende bouwpartners (architect aannemer, constructeur, installateur) binnen één 3D model aan gewerkt wordt, is de kans op fouten en dus op extra kosten geminimaliseerd. Bij de vorige editie vonden alle kandidaten binnen één week na de Battle een baan.

Autodesk onder de indruk van Revit Battle

Autodesk’s tweede man Vice President Amar Hanspal was afgelopen week voor een werkbezoek in Nederland. Autodesk is wereldwijd marktleider in BIM software. Tijdens een gesprek met EGM was Hanspalonder de indruk van EGM’s expertise als architect op het gebied van BIM en zeer gecharmeerd van het initiatief van de Revit Battle als evenement om jonge mensen de gelegenheid te bieden Revit kennis op te doen en zo hun kans op een baan te vergroten.

EGM en BIM

EGM architecten beschouwt BIM als één van de nieuwe communicatiemiddelen voor het ontwerp-, uitvoerings- en onderhoudsproces van een gebouw. Sinds 2008 werkt EGM met Revit software. Vooral het eenduidig vastleggen van de complexe informatie biedt enorm veel voordelen. Op dit moment worden in principe alle nieuwe projecten met BIM opgestart. EGM heeft een eigen werkmethodiek en protocollen ontwikkeld die de samenwerking met andere partijen in de bouwkolom versoepelen. Het bureau ziet het als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om jong talent bewust te maken van de mogelijkheden van 3D-modelleren en ze klaar te stomen voor de toekomst.

 

* BIM = Bouw Informatie Model