Huisartsenpost JBZ groot succes

Spoedeisende Hulp en huisartsenpost van het Jeroen Bosch Ziekenhuis werken samen

Op 3 juli 2015 is de Huisartsenpost locatie 's-Hertogenbosch in het Jeroen Bosch Ziekenhuis officiƫel geopend door wethouder Huib van Olden, Peter Langenbach (voorzitter Raad van Bestuur Jeroen Bosch Ziekenhuis) en Gerben Welling (voorzitter Raad van Bestuur Huisartsenposten Oost-Brabant).

De huisartsenpost

De nieuwe locatie bevindt zich bij de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.In het ontwerp van EGM is een gedeelte van de SEH omgebouwd om de huisartsenpost te kunnen huisvesten. Entree, balie, wachtkamer en behandelruimten worden gedeeld. De huisartsenpost is logistiek gezien perfect geïntegreerd in de SEH van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De huisartsenpost heeft een eigen karakter en is door de specifieke kleurstelling gemakkelijk herkenbaar voor patiënten.

Samenwerking

De samenwerking verloopt zeer voorspoedig. Patiënten uit de regio kunnen in de avond, nacht en in het weekend voor een bezoek aan de huisartsenpost terecht in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Daar krijgen ze huisartsenzorg waar het kan en specialistische zorg waar het moet. Ook de dienstapotheek zit in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en is 24/7 geopend. De huisartsenpost is in gebruik sinds 15 juni 2015.

 

Bron: Jeroen Bosch Ziekenhuis