Hoogste punt zorgcentrum Weddesteyn

Herontwikkeling zorgcentrum in volle gang

Op 17 juli 2013 is met het bereiken van het hoogste punt van het hoofdgebouw een volgende mijlpaal bereikt in de herontwikkeling van Zorgcentrum Weddesteyn. In opdracht van stichting Careyn wordt het zorgcentrum dat gelegen is in Woerden op de bestaande locatie in meerdere fases gerealiseerd.

Het hoofdgebouw dat in fase 2 wordt gerealiseerd, zal straks huisvesting bieden aan 66 somatische bewoners, bezoekers van dagbehandeling en welzijnsvoorzieningen, zorg en ondersteunend personeel, een kinderdagverblijf en een Ahoed.

In fase 1 zijn, voor psychogeriatrische bewoners, reeds 3 paviljoens gebouwd. Ieder paviljoen omvat 4 woningen waar de bewoners in groepen van 6 hun thuis hebben.

Voor fase 1 en tussen fase 1 en 2 zijn interimvoorzieningen gerealiseerd. Dit is ter voorbereiding op de verhuizing van bewoners van de te slopen oude hoogbouw naar bestaande laagbouw, waarbij diverse faciliteiten zijn aangepast aan hun tijdelijk gebruik. Dit betreft ondermeer het aanpassen van de verwarming, luchtbehandeling, omzetten van elektra naar een nieuwe trafo, maar ook de realisatie van een tijdelijke huisvesting voor het kinderdagverblijf dat als huurder is gehuisvest in het bestaande pand.

Het hoofdgebouw waar nu het hoogste punt van is bereikt bestaat uit een kantoorlaag inclusief een dagbehandeling op de 1e verdieping met daarboven twee verdiepingen (afdelingen) voor 44 somatische bewoners met zit-/slaapkamers en een etage (4e verdieping) met 13 appartementen (huiskamer en slaapkamer) voor eveneens somatische bewoners.

Daarnaast zullen in dit bouwdeel op de begane grond een uitgebreid restaurant, een behandel- en expertisecentrum, huisartsenpraktijk en apotheek, drie groepen kinderdagverblijf, welzijnsruimten en nog diverse maatschappelijke functies ondergebracht worden. De gebouwen zijn ontworpen door EGM architecten te Dordrecht. In verband met de bestaande gebouwen op het terrein, die in gebruik blijven tijdens de bouw voor bewoners en (zorg)organisatie, worden de gebouwen in 2 fases gerealiseerd. In fase 1 zijn de 3 paviljoens gerealiseerd en opgeleverd in juni 2012. In de 2e fase wordt nu het hoofdgebouw gebouwd. Voor start fase 2 is een groot gedeelte van het huidige gebouw gesloopt om de nieuwbouw te kunnen realiseren.

 

Na oplevering (eind maart 2014) zal na de verhuizing van de somatische bewoners het laatste deel van de bestaande bebouwing gesloopt gaan worden, waarna de benodigde infrastructuur en het woonrijp maken zal plaatsvinden van het resterende terrein.

 

(Bron: Vastgoed Journaal)