Gastenverblijf UMCU stap dichterbij

Gastenverblijf UMC Utrecht Cancer Center als thuis in ziekenhuis voor patiƫnt en familie

Het UMC Utrecht Cancer Center krijgt een inpandig gastenverblijf voor patiƫnten en hun familie. Voorzitter van het Cancer Center, prof. dr. Elsken van der Wall,ontving op 22 november de Stimuleringsprijsvan een half miljoen euro uit handen van de Stichting Vrienden van het UMC Utrecht.Hierdoor is de bouw van het gastenverblijf weer een stap dichterbij gekomen.

Het gastenverblijfwerd ontworpen door EGM architecten enzal bestaan uit tien tot twaalf kamers, een huiskamer, een keuken en een lounge. Patiënten die ver weg wonen, kunnen er overnachten en patiënten die twee maal per dag bestraald moeten worden, kunnen even tot rust komen in de lounge. Het verblijf biedt familieleden van patiënten de mogelijkheid om's nachts dichtbij hun dierbare te zijn. Het moet een plek worden waar patiënten en familieleden tot rust kunnen komen. Een plek om even afstand tenemen van het ziekenhuis en de ziekenhuissfeer, maar toch dichtbijte zijn.

Realisatie

Het is de bedoeling dat het gasten verblijf in 2014 klaar zal zijn. Er is nog een bedrag van 500.000 euro nodig om ervoor te zorgendat het project daadwerkelijk gerealiseerd kan worden. Men hoopt dit met name door fondsenwerving bij elkaar te krijgen. De boodschap ‘u heeft kanker’ is vaak verpletterend. Momenteel krijgt een op de drie Nederlanders deze boodschap ooit in zijn of haar leven te horen. Daarom is het van belang om onderzoek naar deze ziekte te stimuleren. Om de beste behandeling te bieden,maar ook de zorg daaromheen goed te regelen. Het gastenverblijf is daar een mooi voorbeeld van.