EGM ontwerpt nieuwe hotfloor voor MMC

EVI-ziekenhuis Veldhoven zet transformatie in

Na een uitvoerige selectie tussen drie architectenbureaus, gespecialiseerd in de gezondheidszorg, is EGM architecten door het Máxima Medisch Centrum gekozen (MMC) als architect voor het ontwerp van de nieuwe hotfloor met zes OK's en twee Hybride OK's.

OK-Boek

EGM heeft veel kennis van hotfloors en operatiecomplexen. Recentelijk zijn OK-complexen in het Reinier de Graaf Gasthuis, het Groene Hart ziekenhuis, het Beatrix ziekenhuis en het Radboudumc opgeleverd en zijn de OK-complexen van het Erasmus MC en Hospital Nobo Otrobanda op Curaçao in uitvoering.

 

Onlangs heeft EGM architecten al haar kennis op het gebied van OK's vastgelegd in het EGM OK-boek. Dit naslagwerk biedt een schat aan informatie voor een ieder die op welke manier dan ook aan de vooravond staat van een ingewikkeld ontwerp als dat van een operatiecomplex.

EVI-programma

De Máxima Medisch Centra in Veldhoven en Eindhoven vormen een twee eenheid. Het voormalige Diaconessen ziekenhuis in Eindhoven is net volledig gerenoveerd en nu is het de beurt aan Veldhoven. Dat ziekenhuis is in 1987 gerealiseerd en gebaseerd op het toenmalige EVI-programma (EVI = Exploitatie Verlagend Initiatief).

Het ziekenhuis in Veldhoven is meer dan 25 jaar oud en toe aan groot onderhoud. Het ontwerp voor de nieuwe hotfloor is het startsein voor een grootschalige transformatie. Volgens planning zal het eerste bouwtraject zijn aanvang vinden in het vierde kwartaal van 2016. Een fantastische uitdaging voor EGM architecten.

 

2016.01.27