Brug vormt verbinding

Bouw verbindigingsbrug tussen Jeroen Bosch Ziekenhuis en Instituut Verbeeten feestelijk van start

Met een feestelijke eerste schep is op 9 september 2013 de bouw van de nieuwe verbinding tussen het Jeroen Bosch Ziekenhuis en het Verbeeten Instituut officieel van start gegaan.

Transparant

Net als alle andere bruggen en verbindingen in de beide gebouwen, heeft ook deze brug een transparant karakter. Omdat de brug zich pal op het zuiden bevindt en een aanzienlijke lengte heeft, is er, ten gunste van het binnenklimaat, gekozen voor een dichte zonzijde. Hierdoor openbaart zich de mogelijkheid voor een mooie kunstgalerij op hoogte. Bovendien zijn grote vensters gecreëerd die een prachtig panoramisch uitzicht over natuurgebied De Gement bieden. Zo hoopt men een zo prettig mogelijke omgeving te creëren voor de patiënten die van en naar het oncologisch centrum worden gebracht.


Verbinden en samenwerken

De heer Peter Langenbach van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en de heer Gerard Tijmes van het Verbeeten Instituut groeven ter ere van de start tevens een plaquette op die ter herinnering aan bevestigd zal gaan worden aan de nieuwe verbindingsbrug. De plaquette bevat naast de datum de tekst:

“Een handreiking, een brug slaan voor de patiënt”,

waarmee de brug in zekere zin ook de steeds hechter wordende samenwerking op het gebied van Oncologie symboliseert.

Naar verwachting kan de verbindingsbrug in januari 2014 in gebruik worden genomen.