Award voor oud-EGM partner Bas Molenaar

Susan Francis Design Champion Award 2018 als erkenning visionair leiderschap binnen gezondheidszorg

Tijdens het European Healthcare Design Congres 2018 in Londen heeft oud-EGM partner Bas Molenaar de Susan Francis Design Champion Award 2018 in ontvangst mogen nemen. Deze speciale en individuele prijs wordt toegekend aan een visionaire leider in de gezondheidszorg. EGM feliciteert Bas van harte met deze bijzondere erkenning.

Bas Molenaar ontving de award voor zijn talent, inzet en impact op de architectuur van de gezondheidszorg. Volgens de jury personifieert hij de essentie van deze prijs in zijn samenwerking met de vele stakeholders over de hele wereld, het actief verspreiden van zijn kennis, het inspireren van studenten, en last but not least als architect van onder andere het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis in Utrecht, het Tony Molleapaza Kinderziekenhuis in Peru en het Erasmus MC in Rotterdam.

 

Bas Molenaar begon zijn loopbaan bij EGM bij Prof. Wout Eijkelenboom, één van de grondleggers van het bureau, en werd in 1993 partner. Daarnaast was hij van 2004 tot 2010 ook hoogleraar Bouw en Gezondheidszorg aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Met zijn expertise in de gezondheidszorg trad hij op als eindverantwoordelijk architect van het Radboudumc Gebouw A en van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, de grootste ontwerp- en bouwopgave in de zorg van West-Europa dat aanstaande september feestelijk wordt geopend. De kennis van de gezondheidszorg en de architectonische zienswijze heeft Bas ook binnen het bureau doorgegeven en deze vinden dagelijks op in- en expliciete wijze hun weg in onze projecten.

 

Na overhandiging van de award bedankte hij zijn opdrachtgevers, studenten en collega’s van EGM. Kenmerkend voor de zienswijze van Bas was daarbij zijn opmerking ‘I like people more than buildings’. Hij sloot af met de inspirerende woorden: ‘Architecture has no boundaries’.

 

2018.06.13