Oncologisch behandelcentrum

Balanceren tussen een high-tech omgeving en een menselijke benadering

Juist ook op de afdeling oncologie is het van belang een positieve en hoopvolle omgeving te creëren. Een omgeving waar de patiënt zich veilig en prettig voelt en die bijdraagt aan het herstel. Door de uitwisseling van kennis tussen opdrachtgever, gebruiker en ontwerper, is EGM instaat de zorgomgeving voor morgen te ontwerpen.

Door de vergrijzing van de Nederlandse bevolking groeit ook het aantal oncologiepatiënten. Voor hun behandeling brengen deze patiënten veel tijd in het ziekenhuis door waardoor het juist voor deze groep extra prettig is als zij in een omgeving komen die zo aangenaam is dat ze zich ontspannen en op hun gemak voelen.

 

Vertaling behoefte in resultaat

EGM architecten begrijpt die behoefte en wil samen met ziekenhuizen een zo positief en hoopvol mogelijke behandelingsomgeving creëren. Een Healing Environment waarbij onder andere kleur, materiaalgebruik en daglicht zorgen voor een veilige en prettige omgeving. De eerste resultaten hiervan zijn al zichtbaar. Onlangs leverden wij vernieuwde oncologische behandelcentra op bij de universitair medische centra van Rotterdam en Utrecht, het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en het Instituut Verbeeten in 's-Hertogenbosch. Voor het specialistisch ziekenhuis in Boxmeer ontwierpen wij een compleet nieuw oncologisch behandelcentrum voor de nieuwste behandelmethoden.

 

De zorg voor morgen

Wij nemen opdrachtgevers en gebruikers graag mee naar onze behandelcentra. Om onze ontwerpen toe te lichten, maar ook om de discussie op gang te brengen over nieuwe ontwikkelingen in de oncologie en de daarbij behorende omgeving. Via ons kunnen instellingen kennis uitwisselen over nieuwe apparatuur of verbeterde behandelmethodes. Zo kan - met behulp van ons netwerk - de zorg voor morgen worden ontworpen. EGM investeert in zijn netwerk. Voor zichzelf én voor de opdrachtgever.

 

 

Beelden: Reinier de Graaf Gasthuis | Frank van der Burg | EGM architecten