Teylingen College voor voortgezet onderwijs

Schoolgebouw, Noordwijkerhout

Een frisse en eigentijdse school om trots op te zijn

Een gebruiksvriendelijke leer- en werkomgeving die met een minimaal budget gerealiseerd moest worden

1 / 9

2 / 9

3 / 9

4 / 9

5 / 9

6 / 9

7 / 9

8 / 9

9 / 9

X

Teylingen College voor voortgezet onderwijs

Ruime vides zorgen voor het nodige inpandige daglicht waardoor een zeer efficiënte én gebruiksvriendelijke leer- en werkomgeving binnen een compacte bouwvorm gerealiseerd is

In opdracht van het bestuur Fioretti-Teylingen is een ontwerp gemaakt voor de nieuwbouw van het Teylingen College, voortgezet onderwijs, te Noordwijkerhout.

Het Teylingen College, locatie Leewenhorst, biedt mavo, havo en vwo onderwijs aan. De school volgt de opzet van het 'studiehuis' waarbinnen de onder- en bovenbouw in apart functionerende studiehuizen binnen hetzelfde complex gepositioneerd zijn. Ieder studiehuis heeft zijn eigen faciliteiten, zoals bijvoorbeeld gemeenschappelijke studie- en werkruimten en ondersteunende functies als lockers, toiletten en bergingen. Met name de laatste functies zijn geclusterd en als een 'servicestrook' - waarin ook de belangrijkste technische circuits en leidingen zijn opgenomen - door het totaalcomplex gelegd.

 

Slimme organisatie van functies

Algemene vakken, ondersteuning en management zijn in een strook, grenzend aan de studiehuizen geplaatst, ontsloten door een galerij die langs verschillende vides loopt. De vides zorgen voor de nodige inpandige lichtopbrengst waardoor het mogelijk is een zeer efficiënte en toch gebruiksvriendelijke leer- en werkomgeving te maken binnen een compacte bouwvorm. De hoofdmassa wordt aan twee zijden geflankeerd door sport- en spelfuncties en een forum. Beide functies zijn na sluitingstijd van de school voor evenementen te benutten.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op!