Basisschool Mullerpier Rotterdam

Basisschool Rotterdam

Negen klaslokalen en een speellokaal rondom een gemeenschappelijk binnengebied

1 / 4

2 / 4

3 / 4

4 / 4

X

Basisschool Mullerpier Rotterdam

Transparant gebouw met niet traditionele opzet

In het Witte de With gebouw op de Müllerpier te Rotterdam is een ontwerp gemaakt voor een gezamenlijke dependance van twee basisscholen uit de omgeving. Anders dan bij een traditionele opzet, waar de lokalen vaak aan een gang worden gesitueerd, bevindende lokalen zich hier rondom een gemeenschappelijk binnengebied.

 

De basisschool op de Müllerpier bevindt zich op de eerste twee verdiepingen van het Witte de With gebouw en telt negen klaslokalen en een speellokaal. Het binnengebied, met de lokalen rondom, fungeert als atrium. Om een grote hoeveelheid licht toe te laten treden in deze inpandige ruimte zijn de wanden van de lokalen uitgevoerd in transparante kanaalplaten. In het atrium is een halfrond element van polyester als forum geplaatst. Dit element is speciaal ontworpen voor groepsgerichte activiteiten.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op!